15/7/2018
Eren les 7:45 del diumenge 15 de Juliol, i ens reuníem al port del Garraf per iniciar una nova jornada del projecte de Foto-identificació. La tripulació externa formada per l’Abel, la Lara, la Consuelo, en Miguel, la Lucía, l’Atenea, l’Anna i en Lluc venien amb cares il·lusionades per poder gaudir d’un dia genial. De la tripulació de Cetàcea veníem la Laura, com encarregada del protocol, en Fernando com a patró del veler i en Ricard com a fotògraf.
Dins el projecte cobrim una àrea molt gran i aquest cop tocava prendre dades de la zona davant de Vilanova, a més la previsió del mar era ideal per albirar cetacis, un mar pràcticament sense onades i zero vent.
Els dofins també van aprofitar aquest dia genial per deixar-se veure. Cap a les 11 vam albirar unes aletes a la distància, que finalment es van tractar d’un grup d’uns 15 dofins mulars (Tursiops truncatus), que ràpidament es van apropar al nostre veler, per observar-nos. Vam poder gaudir dels sons que fan cada cop que surten a respirar i salts a escassos metres del vaixell.
Un cop vam tenir les imatges i dades necessàries pel projecte, vam tornar a agafar el rumb que ens tocava, però tot i això el grup de dofins ens va seguir una bona estona.
Fascinats per l’albirament realitzat vam seguir el nostre camí. No vam aconseguir veure cap altre cetaci, però al llarg del dia vam observar molts plàstics flotant al mar. L’ús dels plàstics encara es una assignatura pendent a la societat i cal agafar la consciencia de què molts d’ells acaben al mar, posant en perill des dels petits peixos, fins a les més grans balenes.
Cap a les cinc de la tarda, arribàvem a port amb un somriure increïble. Esperem que a la propera sortida puguem seguir gaudint d’aquests magnífics animals.