13/04/2014 – Fi de la primera edició del Curs d’Albirament i Foto-Identificació de Cetacis
Després d’haver hagut d’anular inicialment la part pràctica del curs, degut al mal temps que va fer el dia 30 de març, aquest passat diumenge 13 d’abril, vàrem poder finalitzar la part pràctica de la primera edició del Curs d’Albirament i Foto-Identificació de Cetacis. Ens vàrem trobar amb els alumnes a l’stand d’Azimut del port de Vilanova i la Geltrú i, després d’una curta xerrada sobre seguretat i un repàs dels protocols d’actuació durant la sortida, vàrem abandonar el port rumb a una nova aventura.
Durant la sortida, de 9 hores de durada, els alumnes vàrem poder posar en pràctica els coneixements adquirits durant les classes teòriques i també veure el funcionament d’un dia de recerca a bord d’una embarcació. El dia va ser bastant complet ja que vàrem poder albirar rorqual comú (Balaenoptera physalus), dofins llistats (Stenella coeruleoalba), diferents espècies d’aus com ara la gavina corsa (Ichthyaetus audouinii), algunes baldrigues (Família Procelladriidae), el mascarell (Morus bassanus), etc, una tortuga babaua (Caretta caretta) i com sempre algun bot (Mola mola) i tot els alumnes van poder experimentar tant les emocions de poder veure tots aquests animals en el seu medi com la necessitat d’enregistrar les màximes dades possibles sobre cada un dels albiraments.
Des de l’Associació Cetàcea volem agrair als participants del curs la seva entrega durant totes les classes teòriques i la part pràctica. La valoració general ha estat molt positiva tant per part dels participants com per part de l’Associació i actualment ja estem treballant per a poder oferir noves edicions del curs durant aquest mateix any.